Kategorier

More information

Arthur Format 48 mk I

Arthur Format 48 mk I

Arthur modulær mikser er et smart og nytt konsept fra sveitsiske Schertler Audio Group. Dette er altså en analog mikser med tekniske spesifikasjoner i den absolutte toppklassen for profesjonelt bruk, men med mulighet for å sette sammen akkurat den mikseren du har behov for. Du kan også legge til flere moduler (kanaler) senere, og således utvide din mikser. Vi har satt sammen noen aktuelle konfigurasjoner, men du kan også selv konfigurere din løsning akkurat som du ønsker ved å kjøpe løse inn- og/eller utgangsstriper etter ditt behov. Format 48 mk I er en liten mikser med 4 kanaler, samt Masterfader.

Lagerstatus: På lager

kr 9 250,00
ELLER

Detaljer

Arthur Format 48 mk I består av:

  • 2 x Arthur Mic Input
  • 1 x Arthur Stereo input
  • 1 x Arthur Master L/R
  • Sidepanels in black
  • Strømforsyning for inntil 12 kanaler


Hva er unikt med Arthur modulær mikser?
For det første har såkalte små-miksere vanligvis ganske begrenset lydkvalitet. Arthur har tekniske spesifikasjoner som kan sammenlignes med de dyreste, profesjonelle mikserne fra SSL, Neve og andre kjente produsenter. Selv om man kanskje ikke trenger mange kanaler, kan det allikevel hende at man vil ha best mulig lyd. Da er Arthur verdt å kikke nærmere på.

Konseptet:
Det er 8 ulike moduler som kan kombineres akkurat slik du ønsker og i det antall kanaler du har behov for. Ved å endre rekkefølge på stripene vil de også ha ulike funksjoner. Mer om dette senere. Hjertet i mikseren består av et banebrytende elektronisk design. Dette elektroniske designet er i praksis fritt for negativ feedback (NFB) fra inngang til utgang. Alle filtre og summeringsforsterkere er designet uten såkalte back loops, noe som bl.a. resulterer i en utrolig rask transientrespons. Dynamikken i det opprinnelige lydsignalet blir derfor gjengitt med utrolig nøyaktighet gjennom hele signalkjeden i mikseren. Alle kretser er bygget med enkle diskrete klasse-A komponenter og høyspennings DC-forsterkere uten kondensatorer i signalkretsen. Dette resulterer i 30dB headroom og svært stabil gjennomstrømning. Musikere (som Chick Correa) mener at et slikt åpent og transparent design gjør at selve fremføringen blir bedre, da man simpelthen er nærmere det originale uttrykket og dynamikken i fremførelsen.

Selv om Arthur Format 48 ikke kan tilby alle funksjoner man finner på en stor studio- eller livemikser, vil iallefall den lydmessige kvaliteten kunne tilfredsstille selv de mest kresne. Musikere i vår tidsalder kan glede seg over en rekke fantastiske og høyoppløselige mikrofoner, og generelt instrumenter av svært god kvalitet. En strykekvartett som trenger et lite løft på en scene, eller skal gjøre et opptak i et fint studio, kan nå oppleve en profesjonell lydkvalitet selv om ikke man ikke nødvendigvis har en SSL 9000 eller en Neve for hånden. Et orkester eller et band med mange akustiske instrumenter, og som ønsker seg en analog mikser med markedets beste lydkvalitet vil være den selvsagte kunde for å sjekke ut Arthur-konseptet nærmere. Vi må også få nevne at produsenter som mikser mest i boksen, kan nå bygge seg en 16-kanals summeringsmikser med Arthur´s geniale konsept - og komme relativt rimelig ut av investeringen.

Og et siste lille argument er jo at om man plutselig får inn et medlem til i bandet, så kan man enkelt utvide mikseren med en modul til og fremdeles dekke behovet uten å måtte investere i alt nytt.

Test i Resolution Magazine konkluderer:
"Arthur is one of those products which makes you wonder why no one else has thought of something similar. It’s a great concept and it has been extremely well thought out and executed, with high quality audio paths, and great sounding preamps and EQ. Schertler have built a fantastic and unique product which will surely find its way into all kinds of setups for live, installation and studio use."