Kategorier

More information

Naim Mu-so 2nd Generation

Naim Mu-so 2nd Generation

Si hei til nye Mu-so 2nd generation! Neste generasjon av Naims berømte trådløse multiromshøyttaler! Naim overgår samtlige produsenter i markedet når vi snakker om hvilken lydkvalitet den nye Muso'en leverer. I tillegg har den støtte for det aller meste av tilgjengelig lydteknologi på markedet, og er så enkel å bruke at alle kan betjene den. Kom innom oss og lytt på den, så forstår du vår begeistring!

 • 3-veis høyttalersystem fra Focal og 450 watt forsterkning
 • AirPlay 2, Tidal, Spotify Connect, innebygget Chromecast, Roon Ready og UPnPTM Streaming
 • Ny kontrollflate med unik betjeningsfunksjonalitet
 • Prisvinnende strømmeteknologi og mer regnekraft til prosessering
 • Ny HDMI ARC-funksjon som gjør dette til tidenes beste lydplanke
 • Utskiftbare griller i lekre design-farger

 

Lagerstatus: På lager

Kun 1 igjen

kr 14 990,00
ELLER

Detaljer

Siden launchen i 2014 har Naims trådløse Mu-so musikksystem spilt musikk så det ljomer i de tusen hjem. Presse og publikum verden over har vært full av begeistring og lovord om lyden, og det vellykkede og ikoniske designet har blitt premiert med Red Dot Design Award. Høyttaleren som var en naturlig oppfølger til Naims samarbeid med Bentley Motors og lydsystemet i deres premium biler har vært en stor hit, men nå er det duket for renessanse! I tre år har Naim jobbet med utvikling av neste generasjon, og denne gangen har de også fått hjelp av Focal til å legge prikken over i`en på ytelsen.

Nå er sluttproduktet endelig på plass og nye Naim Mu-so er virkelig blitt en trådløs høyttaler for musikkelskeren! Alle strømmetjenester, Roon og TV-lyd med HDMI ARC I hjertet av nye Mu-so sitter Naims nye strømmeplattform utviklet av 25 ingeniører på fabrikken i Salisbury, England. Enten du strømmer musikk via TIDAL, Spotify, Chromecast, Airplay 2, Roon, UPnP (opp til 32bit/384khz) eller internettradio får du en lydprosessering på aller høyeste nivå, en teknologi hentet fra Naims aller dyreste streamere i Classic-line serien. Det samme nyter du godt av på den nye dedikerte inngangen for TV, HDMI via audio return channel.

Nye Mu-so er med andre ord også ment for direkte bruk til TV, noe den forrige generasjonen ofte ble brukt til via optisk inngang. Her får man endelig en audiofil trådløs høyttaler som også kan gi deg den en mye større opplevelse fra spill, serier og filmer. Hendig nok så kan TV´ens egen fjernkontroll brukes for å styre volumet, da HDMI-inngangen støtter CEC-standarden. Med blåtann og USB-inngang er du ellers alltid rede for at venner kan kjapt koble seg på for å vise deg ny musikk. En optisk og analog inngang sørger forøvrig for mulighet for tilkobling av andre kilder, for eksempel en platespiller. Et kjærkomment tillegg for musikkelskere er støtte for Roon. Mu-so er nå et ekte Roon endpoint og man kan justere romEQ og spille musikk direkte fra Roons behagelige strømmeunivers. Podcaster er i vinden som aldri før og med både airPlay 2 og Chromecast innebygget, har favorittpodcasten din aldri vært lettere å spille av.

"When it comes down to it, though, we think the Mu-so 2 is worth every penny. In a world where phones are now costing four-figures, the long-term investment and sheer joy that this system's audio prowess will bring to your home is enough to bring a tear to the eye (or your neighbours' eyes, given how impactful it is). Really, it's an undeniably superb soundsystem."   Mike Lowe, test 8.mai 2019

Mye kraftigere DSP
Til å drive den nye plattformen har Mu-so 2 fått en multicore DSP med nesten 14 ganger kraftigere regnekraft enn forrige generasjon. Dette gir mulighet til å behandle lyden med høyere intern klokke, større presisjon og bedre impulsrespons. I tillegg er man konstruert til å takle fremtiden via trådløse oppdateringer med konstante forbedringer av grensesnitt og tjenester. Mu-so kommer nå med tre ulike valg for plassering av høyttaleren og disse prosesseres nå med en enda bedre algoritme for å kontrollere systemets 450 watt best mulig. 

802.11 A/C Wi-Fi
Det avanserte antennesystemet i Mu-so som er implementert i kjøleribbene, nyter nå godt av siste generasjon Wi-Fi 802.11 A/C. Et viktig poeng om du ønsker å koble den trådløst opp i mange forskjellige rom og synkronisere soner. Dette gir også suveren trådløs driftsstabilitet, også ved strømming av høyoppløste formater. 

Nye forbedrede drivere og større kabinett
I samarbeid med Focal og tilgang til deres avanserte teknologi for måling utvikling av drivere har Naim nå rekonstruert både bass og mellomtonene i Mu-so. Selve geometrien i driverne er endret og man har brukt en større magnet. Spolen er også redesignet. Dette gir kraftigere bass og betydelig bedre kontroll. Mellomtonen har fått redesignet støvhette og stabiliseringsringer. Resultatet er en mye mer linær respons og mye lavere forvregning i driveren. 

Focals 40 år lange know-how innenfor utvikling av høyttalerlementer kommer med andre ord godt med, spesielt når man her ser implementering av teknologi fra Focals forseggjorte høyttalerserier. Til slutt har Naim fintunet og hørt seg frem til det beste resultatet slik de alltid gjør. Mu-so gen 2. kommer for eksempel fremdeles med en meget god soft dome tweeter, en diskant som låter særdeles behagelig for øret og er et tydelig lydmessig valg fra Naims kyndige R&D team.

Kabinettet har fått 13% større volum i dybden og bedre avstivning av baffelen. Begge forbedringene er et viktig poeng for ytterligere oppnåelse av tightere og dypere bass. Bonusen er at det også gir renere mellomtone og diskant. Resultatet av oppgraderingene i DSP, drivere og kabinett er slående. Mu-so generasjon 2 låter større, kraftigere og tightere enn forrige modell. Den kjører på til uanstendige høye lyttenivåer og er uendelig spillevillig i alle sjangre. En fullblods musikkmaskin med andre ord!

Premium design
Mye er gjort for å oppgradere den indre ytelsen i Mu-so, men hva så med den ytre? Det har vært svært viktig for Naim å markere fortsettelsen av Mu-so med subtile men verdifulle endringer i visuelt uttrykk og design. Nye Mu-so har fått en ny premium antrasitt grå aluminum finish som sammen med det noe større kabinettet gir et tydelig kvalitetsuttrykk. Små detaljer som at analog inngang nå er skjult i tilkoblingskoppen gjør at Mu-so har en rent uttrykk på alle sider. Den ser like bra ut forfra som bakfra! 

Nye griller med et moderne teksturert stoff lar tenkende lede mot skandinavisk design og et jordnært uttrykk. De nye grillene er en fin visuell oppgradering som kan endres etter behov og interiør. Svart front er standard og ekstra griller selges separat.

Ny forbedret kontrollflate og volumkontroll
Den tydeligste designmessige forandringen i nye Mu-so er kontrollflaten. En nærhetssensor vekker touchdisplayet når du nærmer deg og derfra kan du justere alle essensielle innstillinger med enda bedre presisjon og oversikt enn før. Presets for internettradio håndteres i en ryddig undermeny og man kan nå legge til enheten i multirom uten å åpne appen. Det berømte vektede volumhjulet fra den originale Mu-so er nå oppgradert med lys i ringen som markerer volumet på enheten. Lyset i ringen animerer også ved valg av undermeny. Lekkert! Et slikt tilgjengelig fysisk volumhjul gjør at man alltid har kontroll høyttaleren når man raskt må skru ned, ved for eksempel mottak av viktige anrop på telefonen.

Suveren i multirom eller på egenhånd
Nye Mu-so er en fantastisk multiromshøyttaler via Naims egen app, Chromecast (google Home) eller airPlay 2. Flere Mu-so generasjon 2 kan kombineres, eller den kan spille sammen med Naims Uniti, nettverkspillere, Qb og forrige generasjon Mu-so MK1 i party mode. Samtidig er den fantastisk på egenhånd som et fullverdig musikksystem. Et naturlig midtpunkt i stuen! 

Vekkerklokke og barnevennlig grensesnitt
Skulle man plassere den på et soverom, gir den avanserte klokkeradiofunksjonen presis vekking. Utvalgte dager og helger kan naturligvis utelates, du styrer selv når du vil bli vekket og til hvilken favorittkanal du vil våkne til. Lysinnstillinger kan også justeres og enheten kan dimmes helt ned, noe som også er bra ved TV-bruk og film. For barnefamilien holder den robuste grillen nysgjerrige barnefingre unna elementene i høyttalerne. Maksimalt volum kan settes i innstillinger i appen om man er redd for ukontrollert bruk når man ikke er hjemme, eller om man ved et uhell skulle sette den på fullt nivå.

Britisk hi-fi på sitt beste
Enten du velger Mu-so som et supplement eller som senteret i din musikalske hverdag vet vi den vil innfri på design, brukervennlighet og lydkvalitet. Naims team har jobbet hardt for å tøye strikken lengre enn de trodde det var mulig å gjøre da de startet prosjektet. Mu-so er til gangs et produkt laget av musikkelskere for musikkelskere, noe som den gjennomførte tilnærmingen vitner om. Musikk neste!

Teknisk informasjon

 • Ny smart kontrollflate - En intuitiv touchinterface med 15 touch-sensitive knapper og en stor vektet og opplyst volumkontroll. En nærhetssensor vekker systemet. 
 • Enkel multirom - 3 måter å synkronisere enheter på i «party mode». Enten via Naimappen/touchdisplay, airPlay 2 eller Chromecast (Google Home).
 • Mer regnekraft til musikken - Ny multicore Digital Signal Processor (DSP) gir 2000 MIPS regnekraft (Million Instructions Per Second), dette sammenlignet med Mu-so MK1s single-core, 150MIPS DSP.
 • Oppgraderte høyttalerelementer - I samarbeid med Focals R&D (Research and Development team) har Naim oppgradert driverne til Mu-so MK2 for høyere ytelse og lavere forvrenging. Focal har utviklet markedsledende driverteknologi siden 1979.
 • Prisvinnende strømmeteknologi - Som i Naims nye Uniti-serie og nettverksspillere får Mu-so 2 Naims unike og kraftige strømmeplattform implementert. Bygget for fremtiden!
 • Sterkt forbedret bassytelse - Mu-so 2 har blitt redesignet med 13% større kabinett. Sammen med stivere frontbaffel og nye drivere gir det en monumental bass med høy kontroll og raffinement. 
 • Rå systempower i en kompakt utførelse - Mu-so 2 stiller med 75 watt effekt per element, eller hele 450 watt samlet. 
 • HDMI ARC - En helt ny HDMI ARC inngang lar deg enkelt koble til TV for en stor oppgradering av lyden til Spill, serier, filmer og TV-programmer. CEC standard sørger for mulighet til å styre lyden via TV´ens volumkontroll.
 • Ny finish på grill med nye farger - Standard svart grill kan enkelt byttes ut til – Olive (olivengrønn), Terracotta (rødbrun), and Peacock (marineblå) for å matche interiør og stil. 
 • Chromecast built-in - Google´s strømmeløsning som har over 100 støttede apper, inkludert Deezer, Qobuz, Plex, TuneIn, SoundCloud og Pandora.
 • AirPlay 2 - Strøm musikk fra Apple iOS enheter som iPhone/iPad eller fra iTunes og Apple Music og samtidig få støtte for Apples nye multiromfunksjonalitet/party mode. 
 • Spotify Connect - Innebygget Spotify® Connect, en bedre måte å høre Spotify på, Spotifys egen app fungerer som remote for Mu-so. 
 • TIDAL - TIDALs tapsfrie strømmetjeneste er integrert rett i Naimappen med en flott interface, cover art og albuminfo. 
 • Bluetooth® - Bruk blåtann for sending av lyd fra ethvert nettbrett eller telefon. 
 • Internet Radio - Tilgang til en verden av radiokanaler inkludert alle NRK-kanaler i høy oppløsning. Presets lagres enkelt og er tilgjengelig via touchpanelet uten å bruke appen. 
 • UPnPTM Streaming - Strøm lokalt lagrede filer fra PC/MAC eller NAS-server i høy oppløsning opp til 32bit/384kHz.
 • Roon Ready - Mu-so støtter Roons unike strømmeløsning som opphøyer opplevelsen av å lete etter og finne musikk digitalt. Lag ditt eget personlige «fanzine» av musikkbiblioteket ditt og spill favorittene dine direkte til Mu-so med Roons lydmessige solide RAAT protokoll og DSP.
 • Romkompensering -  Velg fra tre ulike innstillinger for optimal lyd i henhold til plassering i rommet. 
 • Tilkoblingsmuligheter - I tillegg til HDMI ARC,  har Mu-so 2 en USB-inngang, en optisk inngang og en 3,5mm analog inngang.
 • Helt ny remote - En ny, penere og mer praktisk fjernkontroll hever helhetsinntrykket av nye Mu-so.
 • Vekkerklokke / Alarm - Klokkeradiofunskjon med avanserte valg gir deg full kontroll over vekking med din foretrukne radiokanal.
 • Juster lys - Mu-so 2 kan dimmes delvis eller helt ned i rom der lyskontroll er viktig.
 • Ny og forbedret Naimapp - Bedre kontroll og styring av Mu-so 2nd generation. 

Dimensjoner (HxBxD): 122mm x 628 mm x 264 mm
Vekt: 11.2kg
Bestykning: 3-veis med 2 x bass / 2 x mellomtone / 2 x diskanter
Forsterker: 450W (6 x 75W)
Appkontroll: iOS / Android Control App
IR fjernkontroll inkludert