Kategorier

More information

Focal Elear

Focal Elear

Elear er resultatet av Focal's Utopia i en prisvennlig utgave, men samtidig med mange av de samme fantastiske kvalitetene du finner i referansemodellen Utopia. Hodetelefonen er et åpent design, og kjennetegnes ved en fantastisk lydmessig luftighet og ekstrem nøyaktighet. Focal Elear er simpelthen målbindende bra, og vi tør påstå - selv prisen tatt i betrakning - dette er en opplevelse i god lyd og rett og slett et kupp!

Lagerstatus: På lager

kr 10 900,00
ELLER

Detaljer

"Focal Elear presenterer et lydbilde med tilnærmet uendelige detaljer, og her er dessuten både futt og fart!"
Test i Lyd & Bilde, des. 2012

Revolusjonær driverteknologi møter komfort i luksusklassen!
Av og til kommer det nyheter som gjør at vi må knipe oss i armen og sjekke om vi drømmer. Focals Sopraserie i fjor var en slik milepæl og under den topphemmelige fremvisningen av Focals nye hodetelefonsatsning fikk vi straks både høre og kjenne at de nok en gang mener alvor! Verden trenger ikke flere hodetelefoner, det finnes flere gode teknologier og brukbare løsninger der ute med sine fordeler og ulemper. Når Focal da først skulle ta sats og albue seg en plass inn på hodetelefonbordet måtte de gjøre noe eksepsjonelt.

Med 35 års erfaring med driverdesign sa det seg nesten selv at valget falt ned på å studere egen teknologi. Ingen har tidligere laget en fullblods mini fulltonehøyttaler og puttet dette inn i hodetelefoner fordi det er så ekstremt komplisert å få til rent mekanisk! Med dette i mente gikk teamet til Focal løs på en av sine største utfordringer noensinne, og resultatet ble «the M-shaped dome». Dette er en M-formet membran med utrolige egenskaper som lydbærer, med samme materiale som man finner i mange av Focals diskanter har de laget en florlett membran med lav masse, proprietært gummioppheng (normalen er å feste hele membranen til kanten) for uovertruffen elastisitet i hele slaglengden og en "lavmassespole" med magnetløsning som kommer til å gi Head-Fi fans verden over vann i munnen! 

Den nye driveren gjør det mulig å oppnå en meget linær frekvensrespons fra 5hz til 23khz uten bruk av filtrering og resultatet er enestående og ekstremt oppløst med kjapp teksturert bass og utrolig mellomtone! Focal har lagt mye vekt på stereoperspektiv og problemet med «hull» i lydbildet. Disse hodetelefonene vil gi følelsen av at musikken kommer forfra som med et sett ekte høyttalere, alt lagt til rette for musikkentusiasten for timesvis med lytting. Disse må høres!

Produsert i Frankrike - med stolthet, i nye dedikerte fasiliteter i Saint Etienne!

Litt mer fra test i norske Lyd & Bilde:
"Dynamikk er et viktig stikkord med Focal Elear. Hodetelefonene presenterer et superstramt lydbilde. Hør bare skarptromma på David Bowies Lazarus. Den er megakrisp, og man hører hver en vibrasjon fra seidematten på undersiden av tromma. Bassgitaren er superstram, og dessuten luftig. Det er ikke ofte man snakker om en luftig bass, men denne er så krisp og kontant, at man sanser rommet mellom tonene. Og trompeten smeller som om trompetisten skulle rettet munningen rett i øret på oss og blåst for fulle mugger! Et klassisk piano låter lekent og lett, og basstonene kommer frem i godt monn. Dette er virkelig bra! Elear minner mye om Focals egne høyttalere, som den eminente Sopra No3, kåret av oss til Årets high-end-høyttaler. Så, ja, å beherske høyttalerkunsten kan helt tydelig overføres til hodetelefoner."

Teknisk informasjon

Åpen hodetelefon (full dekompresjon) med ny unik 1,5" "M-shape» driverteknologi med Al/Mg membran.
Fokusteknologi for uovertruffent stereoimage.
32 ohm, Ingen filtrering, 5hz-23khz frekvensrespons.
Memory foam puter med mikrofiber og jevn vektfordeling med aluminiumsbøylen for maksimal komfort.
Avtagbar kabel i høy kvalitet, skjermet med høyverdig OFC kobber i ledere.
Emballasjen kan brukes som oppbevaringsetui.
Mulighet for balansert kabel.


Type:
Circum-aural open back headphones

Impedance: 80 Ohms
Sensitivity: 104dB SPL / 1mW @ 1kHz
THD: <0,2% @ 1kHz / 100dB SPL
Frequency response: 5Hz - 50kHz
Loudspeaker:  40mm pure Beryllium “M” shape dome
Weight:  1.08lb (490g) Cable length 13.1ft (4m)
Connectors: 1 x Jack (6.35mm) stereo, 2 x 9.5mm
Lemo® Carrying case: 326x260x164mm